AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Δεν μας φτάνανε όλα αυτά που τραβάμε οι τροικοκρατούμενες χήρες, εδώ στην Ελλάδα, να’ χω και τη φίλη μου τη Λεφτεριά να με πικάρει και να μου σηκώνει το τσίνορο, λέγοντας μου ότι η Αχώνευτη η απέναντι που τραβιόταν με το γιο μου στο Λουτράκι, και που τώρα τα έμπλεξε με ένα Σαουδάραβα, να μοιράζει κουπόνια από την Αραπιά, για να πάμε να βάλουμε όλη η γειτονιά πετρέλαιο δωρεάν.
Και το χειρότερο, να δίνει κουπόνι και σε μένα.
Βρε πως τα φέρνει η ζωή. Να μην την χωνεύω και αυτή εκεί να με σκεφτεί και μένα. Εμένα που της έκανα τόσο κακό. Αλλά και αυτή να ξελογιάσει το γιο μου και να κλείσει το σπίτι του, το βρίσκεται σωστό;
Σαν μάνα εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην φωνάξω; Να μην αντιδράσω;
Κοιτάχτε που το αστεφάνωτο το σκατόπαιδο, με σκέφτη και μένα, να λέω στο γιο, για να κόβω αντιδράσεις, και κείνη τη στιγμή παιδιά μου, να τα παίρνει στο κρανίο η νύφη μου, και να μου βουτάει το κουπόνι μέσα από τα χέρια και να το σκίζει μπρος τα μάτια μου.
Έχει δίκιο, να λέω του γιού, η γυναίκα σου. Και κερατάς και γδαρμένος πολύ πάει. Μπάστα που λένε και οι μαυροσινιόροι οι Ιταλοί.
Βρε, εδώ τώρα, που πέρασαν και οι γιορτές, και θέλω να το κάνω συζήτηση, έπρεπε να είχαμε πει μπάστα και σε κάτι άθεους στο Σύριζα, που είπαν ότι το Άγιο φως είναι παγανιστικό και δεν θα έπρεπε να το’ χαμε. Ε, βέβαια, από στόμα λύκων τι περίμενες να ακούσεις. Φυσικά αυτοί ως άθεοι που είναι, κάτι παραπάνω ξέρουν από παγανισμό.
Βρε που να μη σώσει η γλώσσα σας και να δεθεί σαν τα σπληνάντερα του Πάσχα τι είναι αυτά που λέτε; Αποτρελαθήκατε τελείως, ή τα κάνετε όλα αυτά, για να πάμε ως χώρα σε πρόωρες εκλογές;
Παγανιστικό το Άγιο φως, και να σκοτώνονται να μην το φέρουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, γιατί κοστίζουν λένε τα ναύλα του; Ε, πάει θα μας κάψει ο θεός, όπως στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Και δεν είναι μόνο αυτό! Να το χειροτερεύουν, λέγοντας, να μην τιμάμε το φως ως αρχηγό κράτους. Μα άμα δεν τιμήσουμε το Χριστό ως αρχηγό, ποιον θα τιμήσουμε; Τον Τσίπρα που πήγε να τιμήσει δικτάτορες; Τσε που που!
Εκεί που παμε να ανασάνουμε, να’ σου, να κάνουν τη μια γκάφα πάνω στην άλλη, αυτή η πρώτη φορά, και τελευταία ελπίζω, Αριστερά.
Δεν θα μου περάσουν από εδώ κομματαρχαίοι; Δεν θα περάσουν; Θα πάρω μπογιές, ανεξαρτήτου χρώματος, και θα τους βάψω τα σακάκια, όπως βάφουν τα πεζοδρόμια της πόλης.
Χτύπησαν τη θρησκεία, χτύπησαν την παιδεία, βάλανε χέρι στα οικονομικά μας, να βλέπεις και τον Ιβάν το Σαββίδη να αγοράζει τώρα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μα όλα ξεπουλήθηκαν πια;
Άσε που και η ΔΕΗ δεν μας τα λέει καλά τελευταίως. Έρχονται κάτι λογαριασμοί που δεν συζητιούνται.
Ο Δήμαρχος να τα βλέπει, γιατί η νύφη μου, που τους κοίταξε εδώ που την είχα παρηγοριά, μου είπε πως ο μισός λογαριασμός και παραπάνω είναι αυξημένος από τα δημοτικά τέλη και όχι από το ρεύμα. Που με ηλεκτροφόρα καλώδια να τους ζώσουνε! Γι΄αυτό βρε Δήμαρχε σου δίνω τα λεφτά από την αναπηρική; Για να μου βάφεις πεζοδρόμια και να μου δεντροφυτεύεις ξεραμένα λουλούδια, και μετά να λες ότι έκαμες και έργα;
Τέτοιες πολιτικές τις έχω εγώ για το νεκροταφείο τσι πίσω. Συνέλθετε πριν είναι αργά και βοηθήστε το κοσμάκη να ανασάνει λίγο. Εγώ είμαι χήρα Θάκη, και θα αποδημήσω κάποια στιγμή. Τα εγγόνια σκέφτομαι , τι θα απογίνουν και σε τι πόλη θα ζήσουν. Να είναι στην Αθήνα, υπάρχει ο φόβος της τρομοκρατίας και της κακής παρέας. Να μείνουν εδώ στα Μέγαρα, θα τους πνίξουν οι αναθυμιάσεις από τις μπογιές που βάφουν οι εργάτες του Δήμου. Όπου και να πάνε κι αυτά, η θάλασσα αρμυρή είναι.
Όπως είμαστε και εμείς οι χήρες οι κακομοίρες. Έρμαιες των παιδιών μας και του κράτους. Και άντε τα παιδιά σου δίνουν και κάτι μικροχαρές. Το κράτος, τι χαρά να δώσει; Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός