AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

21.10.2018
Ειδήσεις

kakomoira

Χριστός Ανέστη νοικοτσυραίοι! Και ότι το καλύτερο, για σας και τις οικογένειες σας. Πως περάσατε τις γιορτές; Εγώ μαυροσκοτώθηκα με τους υπαλλήλους του Δήμου γιατί μου έβαψαν το πεζοδρόμιο πράσινο και δεν μπόρεσα σαν καλή χριστιανή να τα βάψω άσπρα με ασβέστη όπως έκανα όλα τα υπόλοιπα χρόνια. Πως θα νοιώσω η έρμη γιορτές του Πάσχα, χωρίς αυτή την καθαριότητα στο δρόμο;
Βάλθηκαν και μου έβαψαν τα πεζοδρόμια με όλα τα χρώματα, και χώρισαν τη πόλη σε ζώνες. Ο εγγονός μου, ως γνήσιος … «Τζιχαντιστής και τρομοκράτης», έτσι τον αποκαλούν στο σχολείο, μου είπε πως ο δήμαρχος είναι πολύ μπροστά, γιατί αγαπάει την νέα γενιά και κάνει προμότιον τα γκράφιτι στη νεολαία. Δεν θυμάστε που πέρσι τέτοια εποχή έδωσε χρήματα στα παιδιά στη Νέα Πέραμο για να πάρουν μπογιές και να ζωγραφίζουν τους δημόσιους τοίχους;
«Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία», έλεγαν οι παλαιοί και τώρα θα λέμε όλοι, το πεζοδρόμιο έχει το δικό του χρώμα, με το καψο … δήμαρχο που έχουμε.
Τι σκαρφίζονται όμως, για να είναι στο προσκήνιο οι θεομπαίχτες.
Αμάν ξεχάστηκα! Τα δικά μου δεν σας τα είπα. Ο γιος μου γύρισε μεγάλη Παρασκευή, στο σπίτι χωρίς την αχώνευτη την απέναντι. Ξελογιάστηκε, με έναν Άραβα στο Λουτράκι που στέγαζαν εκεί, τον παράνομο έρωτα τους, και εξαφανίστηκε με το κότερο του μαύρου απ’ το Ντουμπάι. Και ο γιος μόνος και έρημος έφερε συκωταριές με άντερα για να μας καλοπιάσει, για να φτιάξουμε κοκορέτσι.
Είναι σίγουρο γιε μου, ότι η αστεφάνωτη δεν θα ξαναπατήσει τα πόδια της στα Μέγαρα;
Εκείνος μας διαβεβαίωσε, πως τελείωσε αυτή η νεανική απερισκεψία, και πως θα μαζευτεί στο σπίτι του. Ένα κέρατο ήταν και έφυγε. Η γυναίκα του, δηλαδή η νύφη μου, τον συγχώρεσε, μεγάλη η χάρη της Αγίας Παρασκευής, και κάναμε διπλή Ανάσταση. Λίγο το χετε που δεν θα ξαναδώ την κακούργα την… απέναντι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου;
Τώρα που λέμε για κλειστά μάτια, μωρ τι κακό είναι αυτό που έκαναν οι Αμερικάνοι και έσκασαν τη μητέρα των βομβών;
Έχουν γονείς τώρα και οι βόμβες; Κοίτα εξελίξεις με δαύτες! Άμα έκανε έτσι η μητέρα, σκεφτείτε τι θα κάνει ο πατέρας.
Λυσσάξανε να διαλύσουν τη Μέση Ανατολή. Που Ανατολή να μην έβρουν ποτέ τους οι εξαποδύτες. Που θέλουν να κάνουν πειράματα με όπλα και βόμβες, και θα μου παρασύρουν όλες τις χώρες σε πόλεμο. Σα δε ντρέπονται λέω εγώ.
Αμ ο άλλος ο ανισσόροπος ο Ερντογάν με αυτό το δημοψήφισμα που έκανε μες στο Πάσχα, τι κακό είναι πάλι και τούνο; Βγήκε με λίγη διαφορά και θα γίνει τώρα ο Αρχισουλτάνος της χώρας του. Και τώρα που βγήκε θα προκόψουν νομίζουν οι Τουρκαλάδες; Τώρα είναι που θα ακούνε Ευρωπαϊκή Ένωση και θα περπατάει η Τουρκία σε όλη γη και σ’ άλλα μέρη. Ποτέ δεν θα μπουν στην Ευρώπη όσο και να χτυπούν το κωλοπήγιωμα τους κάτω στο χώμα.
Που κωλοπηγιωμένοι να πάνε όλοι όσοι θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα για το 19 και να μας ρίξουν τις συντάξεις. Αμέσως, το βρήκαμε τώρα για να κλείσει η αξιολόγηση, θα μας χορεύουν κάθε τρεις και λίγο στο ταψί.
Περιττό να σας πω τι νόστιμο που ήταν το φαγητό του Πάσχα στο ταψί. Δεν ήξερα αν θα γυρίσει ο γιος μου πίσω στο μαγκούφι του, και γω με τη νύφη μου μαζί με τα παιδιά πόσο κρέας να φάμε; Γι’ αυτό έβαλα γιουβετσάκι στο ταψί με λίγη πλάτη και έγινε μούρλια.
Τουλάχιστον με το κέρατο, έγινε και ένα καλό στο σπίτι μου. Ήρθα πιο κοντά με τη νύφη, και γίναμε αυτοκόλλητες τρομάρα να της έρθει.
Αυτά για την ώρα μανούλα μου. Σας φιλώ για μία ακόμη φορά η κακομοίρα η Τσεβή, από την βαμμένη από το Δήμαρχο, όξω Βρύση, που όξω να γίνουν, άμα δω άλλες βαφές στη γειτονιά. Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός