AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Τελικά αυτή η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της. Έκοψα να δίνω τη σύνταξη στο γιο, και να δω τώρα για πόσο θα μου κουνιέται με την Απέναντι που ξελογιάστηκε, και μου το παίζει Δον Ζουάν.
Εγώ τα είπα στη νύφη μου. Παράτα τα κόρη μου και έλα στα Μέγαρα να ζήσουμε παρέα με τα παιδιά και που θα πάει, θα γυρίσει και ο προκομμένος. Τα ίδια δεν μου’ κανε και μένα ο Θάκης στα νιάτα του, και τον έπιασα στο εξοχικό μια νύχτα στο Καβελάρη, καβάλα με μια τσουρδού; Τουλάχιστον, της είπα για να ξεχαστεί, εσύ είσαι και τυχερή στο κέρατο!
Με πιο τρόπο μητέρα; να με ρωτά η δύσμοιρη η νύφη μου.
Πως ο γιος μου κόρη μου, της απαντάω ευθύς, τουλάχιστο καταλαβαίνουμε και βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν είναι από τους άλλους. Τι να της πω για να ξεχαστεί;
Εκείνη να γελάει και να κλαίει ταυτόχρονα, να πηγαίνουμε αλλά μπρατσέτο στην Αγία Παρασκευή μαζί με τη γειτόνισσα τη φίλη μου τη Λεφτεριά, για να μην δίνουμε και περισσότερο δικαιώματα στο κόσμο. Γιατί αυτές τις αγιακές μέρες, βράζει και πάει και έρχεται το κουτσομπολιό μέσα στις εκκλησίες.
Τώρα που είπα για τους άλλους, καλέ τι ντροπή είναι αυτή στο star academy, που ρώτησε ο κριτής Καρβέλας σε παίχτη της Ακαδημίας; Αν εν όψει του 2017 είναι ντροπή να το ρωτάει το καψόπαιδο, πως το τραγούδι που τραγούδησε το αφιέρωσε σε γκόμενο ή σε γκόμενα!
Το παιδί να χλομιάζει από τους δέκτες του Ε, σα το κουμπάρο μου, που έβγανε τότε τη χολή στο Σισμανόγλειο, και ο Μένιος, αυτός ο σατανάς, να ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Δεν του κακιώνω όμως του Μένιου! Γιατί με τα «Αποκαλυπτικά» του, περνάει η ώρα μου το Σαββατοκύριακο και ενημερώνομαι για την επικαιρότητα, για να ξέρω και τι γίνεται στο κόσμο. Φτιάχνουμε και μπουμπάρια και τα τρώμε με τη νύφη όταν τον βλέπουμε, για να μην θυμάται το κέρατο η δόλια κατά την ώρα της ζύμης.
Α, τώρα που πάει να ξεχαστεί το θέμα του Δημάρχου, για το τι κόμμα είναι, εγώ θα σας το ξανά επαναφέρω το θέμα προς συζήτηση. Είδατε με τι μπογιά χρωματίζουν τα πασαμάκια οι υπάλληλοι του, στο δρόμο της οδού Μινώας; Με μπλε! Και μετά απορείτε αν ο στρατιωτικός είναι Συριζαίος! Αλλά ξέρει τούνος τι κάνει! Θέλει να εξασφαλίσει ψηφοφόρους και μετά το 19, όταν θα βγαίνει ο Κυριάκος για να βάψει όλα τα πεζοδρόμια με όλα τα χρώματα και να κάνει τα Μέγαρα ένα απέραντο νοσοκομείο.
Γιατί; Τη κεντρική πλατεία την έβαψε κίτρινη λες και θα περάσει από κει το τρένο. Την οδό της Μινώας την βάφει ήδη μπλε λες και θα κάνει προεκλογική καμπάνια η Νέα Δημοκρατία. Αν πιάσει την Όξω βρύση και τη βάψει μαύρη θα έχει και ένα δίκιο με τόσους Πακιστανούς. Αλλά τα χρώματα και οι δρόμοι είναι πολλοί. Οπότε όλα τα χρώματα όλο και κάποιους δρόμους θα στεγάσουν.
Και θα μου πείτε τώρα εύλογα. Το νοσοκομείο που κολλάει που είπα; Αμ, προχθές δεν πήγα να επισκεφτώ στο Θριάσιο τη νεωκόρα της Μητρόπολης που είχε παγκρεατίτιδα η γυναίκα, και όταν αναζήτησα κατά που πέφτει το χειρουργικό, οι άνθρωποι της ρεσεψιόν με είπαν, κυρά Παρασκευή, για να πάτε στο χειρουργικό θα ακολουθήσετε το διάδρομο με το χρώμα το πράσινο! Όποτε τι τα θέλετε τι τα γυρεύεται! Εγώ η φτωχιά και η αγράμματη τι να σκεφτώ μετά; Έχω μήπως άδικο;
Αυτός είναι πολιτισμός παιδιά μου! Αυτή είναι τάξη και οργάνωση στη πόλη! Μετά τα οικολογικά πρόβατα που αμολάμε, βάφουμε τώρα τους δρόμους και τους κάνουμε παρκέ ουρανίου τόξου. Αλλά ξέρω γω τι χρώμα πρέπει να βαφτεί γύρω από το Δημαρχείο. Το χρώμα του κόκκινου. Γιατί έχουμε πολλούς εραστές εκεί μέσα, και πολλοί το παίζουν, τι κατσί καλλιεργείς για να σου πω μετά με τι γάλα θα σε ταΐσω. Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός