AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Ωραία περάσαμε στη παρέλαση της 25ης με τη νύφη μου και τα εγγόνια. Το μόνο ατύχημα που είχαμε, είναι ότι την παραμονή της γιορτής, που την πήγα για κούρεμα εδώ στην Όξω Βρύση για να σουλουπώσουμε λίγο τα μαλλιά μας, και πληρώσαμε 5 ευρώ η καθεμιά, τα έβαλα εγώ φυσικά τα χρήματα, τι στο διάολο μια νύφη την έχω, εκείνη με το που είδε τον κουρέα αγχώθηκε λίγο.
Είσαι σίγουρη μητέρα ότι ο κύριος αυτός είναι κουρέας; Δεν με εμπιστεύεσαι νύφη μου; να της απαντώ εγώ.
Εκείνη ξεροκατάπιε και έκατσε να κουρευτεί στα χέρια του κουρέα. Λίγο μαυριδερός ήταν ο καψερός. Λίγο μύριζε το σώμα του από τα μπαχάρια, λίγο ξυπόλυτος στα πόδια, κάτι χρυσά δόντια που γυάλιζαν μέσα από το στόμα, και φυσικά φόραγε ένα ωραιότατο μαντήλι στο κεφάλι.
Πακιστανός είναι ο μαύρος. Αλλά που να βρεις κομμωτήριο της παραμονή της εθνικής επετείου και με 5 ευρώ το κούρεμα; Επειδή είχαμε όμως και οι δυο δύσκολα μαλλιά, και αυτός δεν έχει βγάλει και τη σχολή του Αμάραντου, μας έκανε και τις δυο κατσιβέλες. Αλλού μαλλί αλλού ή φράντζα και αλλού η ψαλίδα.
Αχ τι τα θέλετε τι τα γυρεύεται. Φορέσαμε και οι δυο από μια μαντήλα στο κεφάλι και πήγαμε στην παρέλαση, κακοκουρεμένες, σαν τις Τουρκάλες που πάνε με μπούργκα στο ραμαζάνι.
Ο άτιμος ο γιος δεν ήταν μαζί μας. Είναι ξελογιασμένος βλέπετε, με την αστεφάνωτη την απέναντι και γυρίζανε σαν τους αδέσποτους στα Κιούρκα. Αλλά που θα πάει. Αν δεν τον φέρω εγώ στο σπίτι μεγάλη Βδομάδα να μη με λένε εμένα Τσεβή.
Έβαλα τα μεγάλα μέσα. Είπα της Λεφτεριάς της φίλης μου της γειτόνισσας να πάει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας, γιατί εμένα με ξέρουν τα παιδιά, και να πει ότι το Σώρρα που τον έχουν επικηρυγμένο, τον κρύβει η απέναντι και ο γιος μου. Εκείνοι όταν τους το πε, η δικιά μου, είπαν πως θα κινητοποιηθούν, σαν την κινητοποίηση της Ραχήλ Μακρή από το Μελιδόνι της Κρήτης, με το νέο κόμμα που διακήρυξε.
Μωρ τρελαθήκανε οι αποστάτες της πρώτης φοράς Αριστεράς και θέλουν να ιδρύουν όλοι κόμματα; Τι το πέρασαν πια; Μια η Ζωή με τη «Πορεία Πλεύσης» μια ο Λαφαζάνης και τώρα τούνη με το «Μέτωπο Νίκης»; Ο Βαρουφάκης λείπει για να ολοκληρώσει το καρέ. Αδέσποτοι παιδιά μου αυτός ο Σύριζα. Τόσο αδέσποτοι, σαν τα αδέσποτα πρόβατα του δημάρχου, που τα’ χει βάλει να καθαρίζουν τη χλόη. Αυτή είναι εξέλιξη! Αυτός είναι προοδευτισμός! Χώρια που είναι και βιολογικός!
Αχ! Εγώ η Τσεβή το’ ξερα! Το’ ξερα η ρουφιάνα, ότι αυτά τα ταξίδια του Στρατηγού εκτός Ελλάδος δεν θα μας βγουν σε καλό. Να’ τα τώρα τα χαΐρια μας! Βρε γι’ αυτό σε ψηφίσαμε; Για να ροβαλάνε τα πρόβατα δεξιά και αριστερά, για να μη κόβεις εσύ μπλοκάκια στους εργάτες για να γλιτώσεις τον ΙΚΑ; Είπαμε να κόψεις κονδύλια για να ανασάνει αυτή η έρμη πόλη, αλλά το ότι η λύση θα ήταν τα σφαχτά για το Πάσχα δεν το περίμενα.
Λοιπόν μιας και πήρες φόρα με τέτοια ανάπτυξη προτείνω να φέρεις την Έφη τη Θώδη σε τιμητική εκδήλωση και να της δώσεις πλακέτα στη Δημαρχεία για το κύκνειο άσμα τα γίδια στο μαντρί. Τόσες πλακέτες ξέρεις να μοιράζεις! Σε αυτή δεν θα δώσεις, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές; Άσε που την έχει καλέσει ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Εσύ γιατί δεν την καλείς;
Το δεύτερο που θα κάνεις, είναι να διώξεις τους δημοτικούς συμβούλους σου και να τους αντικαταστήσεις με προβατίνες. Δεν θα σου φωνάζουν, δεν θα σε εκθέτουν και δεν θα’ χεις καθόλου προβλήματα μαζί τους. Όσο για τους δημοτικούς και κοινωνικούς φορείς, σφαγεία, γηροκομεία και στάδια, να πάρεις τραγιά που είναι αρσενικά και θα τα βγάλουν πέρα μια χαρά.
Γιατί βρε καψομαύρε Δήμαρχε η δημαρχία τι νομίζεις πως είναι; Ένα μαντρί είναι! ΄Οσο για το βασικό κατσίκι, που σπάει και τα πόδια του σαν κατσικοπόδαρος που είναι, να μη σου πω ποιος είναι και σε στενοχωρήσω μια εβδομάδα πριν τον Ακάθιστο ύμνο. Που τον ακάθιστο να έχουν όποιοι τολμήσουν να αγγίξουν τις συντάξεις, σε μας τις χήρες. Άντε Ατούταλερ τώρα…
Πάνος Σισανός