AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Βρε τι πάθαμε με τους Τουρκαλαίους στα καλά καθούμενα. Να ακούς από το στόμα του Ερντογάν, ότι επίκειται πόλεμος ανάμεσα στο σταυρό και στην ημισέληνο και να σου ιδρώνει το κατσί ανάμεσα στα πόδια σου.
Εμμηνόπαυση έχεις και ο Τουρκαλάς να σου ξαναζεσταίνει την απαγορευμένη ζώνη, από την τρομάρα, μετά Θακη περίοδο. Δεν ακούσατε τι έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα; Ύμνησαν οι οπαδοί της ημισέληνου τον Κεμάλ. Που σελήνη ολόκληρη να μη δουν οι σεληνιασμένοι, που είναι έτοιμοι να κάνουν ντου από παντού από θαλάσσης και αέρος και να θέλουν να μας δυναστεύσουν με τις μεγάλες προσφυγικές ροές.
Τζαμί θέλουν να χτίσουν στο Ρέντη ε; Που όχι τζαμί, αλλά ούτε τζάμια να μη δουν και να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ Αzax, οι άπλυτοι.
Αχ βρε Θακη! Τέτοια περίμενα εγώ! Που μέσα σε όλα, η άπλυτη η Απέναντι να μαθαίνω ότι με φοβήθη με τις κατάρες που τις έριξα και έφερε τα οστά των Αγίων, για να με ξορκίσει.
Εμένα θα πιάσουν τα ξόρκια; Η Τσεβή δεν είπε την τελευταία της λέξη.
Ευτυχώς που έχουμε και τους Πυρήνες της Φωτιάς και μου έβαλαν ιδέες με τις βόμβες που έστειλαν σε Γαλλία και Γερμανία, για να τις εφαρμόσω στην αχώνευτη την αστεφάνωτη που με ξελόγιασε το γιο.
Μόνο που δεν θα βάλω το όνομα του Κικίλια και του Άδωνη στο πακέτο, αλλά θα βάλω το όνομα του Δημάρχου. Αυτός δεν είναι ο πρώτος αφέντης της πόλης και μάχεται για το καλό όλων; Τι στρατηγός είναι άλλωστε! Αυτός ξέρει από βόμβες! Οπότε αυτόν θα ενοχοποιήσουν και θα τη γλιτώσω εγώ.
Να τα ακούει αυτά η φίλη μου η Λεφτεριά και να θέλει να βάλει πάνες για μεγάλους από την ακράτεια, με τα γέλια που κάναμε.
Προς ενημέρωση σας, έμαθα τι έκαμε ο δήμαρχος στην Κύπρο. Πήγε για εμπορικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς λόγους.
Σε Μεγαρίτικη μετάφραση, οι εμπορικοί λόγοι, είναι να φέρει χαλούμια και να μοιράσουμε σταχάκια, και οι πολιτιστικοί είναι να μαζέψει ψήφους για την Eurovision. Με το Ψινάκη που κάμει παρέα τι περιμένατε να σκεφτώ;
Όσο για τους κοινωνικούς λόγους, τα έμαθα εγώ όλα! Πήγε και βρήκε εύπορους Κυπραίους γέρους για να στελεχώσει το γηροκομείο. Να αφήσει και ένα έργο της προκοπής, χωρίς να ρημάξει από τους επομένους που θα αναλάβουν. Πως μαράζωσαν οι δημοτικοί που εκδιώχτηκαν εν όψει του νέου ανασχηματισμού; Ε για ένα τέτοιο μαρασμό μιλάω.
Μιας και μιλάμε για μαρασμούς και ρημάγματα, τι έργο είναι αυτό που πάνε να κάνουν έξω από τη Eurobank; Οικολόγοι μου γινήκανε ξαφνικά και θέλουν να δεντροφυτέψουν όλα τα στενά;
Τώρα δικαιώνεται ο κύριος καθηγητής. Όλοι ζηλεύουν τα έργα του πρώην δήμαρχου του μουστακαλή και θέλουν να τον μιμηθούν φυτεύοντας δέντρα. Είναι σα να θέλει ο Τσίπρας να μιμηθεί με το ζόρι τον συχωρεμένο τον Αντρέα. Γίνεται αυτό βρε παιδιά;
Βρε αφήστε τα δεντρά στους δρόμους και πιάστε τις δεντροφυτεύσεις στον τόπο το χλοερό τσι πίσω, μπας και δούμε το νεκροταφείο εμείς οι χήρες με άλλο μάτι.
Τόσους δρόμους έχουμε και κει. Γιατί δεν κοτάτε να φυτέψετε εκεί νερατζόδρομους και πορτοκαλόδρομους;
Αλλά έτσι είναι! Εμάς τις χήρες που συχνάζουμε πολλές εκεί, δεν μας δίνετε σημασία. Πιάνετε τους ψήφους από τους δρόμους, τα καφενεία και τις λαϊκές. Στο νεκροταφείο αν θέλετε και γυρεύεται ψήφους, έχετε αναρωτηθεί πόσες χήρες είμαστε και πόσο επηρεάζουμε τη κοινή γνώμη; Αλλά τόσο σας κόβει.
Τα κομμωτήρια να είναι καλά και οι πεντικιουρίστριες. Α τώρα που είπα για κόμμωση, είπα σε ένα κομμωτή εδώ στην έξω Βρύση, που παίρνει 5 ευρώ το κούρεμα να κουρέψει και να σουλουπώσει έμενα και τη νύφη μου. Έκλεισα ήδη το ραντεβού.
Θα έρθει με τα παιδιά η νυφούλα μου στην παρέλαση της 25ης και θέλω να είμαστε και οι δυο κοκέτες. Για να μπούμε και στο μάτι της Απέναντι, ότι νύφη και πεθερά ενωμένες, ποτέ νικημένες.
Χρόνια πολλά Έλληνες για την ημέρα της Εθνικής μας εορτής. Ζήτω το Έθνος, και ο Κυριάκος που έρχεται. Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός