AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Μωρή τι πάθανε όλοι στην Ευρώπη και τα έχουν βάλει με τους Τουρκαλάδες; Φιρί φιρί το πάνε για διαμελισμό. Τι δηλώσεις Ερντογάν είναι αυτές που ξεστομά από το μαγκούφη το στόμα του ενόψει του δημοψηφίσματος του; Αχ, τα είπε ο Παίσιος και θα πάω τελικά να προσκυνήσω το σκούφο του, παρόλο που είχα ορκιστεί ότι δεν θα πάω. Σκηνικό πολέμου ετοιμάζετε, και ο θεός να με βγάλει ψεύτρα.
Πως είναι το σκηνικό πολέμου που έχω με την Απέναντι; Προχθές δεν σας τα είπα τι έκανα! Μάζεψα υπογραφές που ξελόγιασε το γιο μου και πήγα για διαμαρτυρία στο μεγάλο σπίτι των Μεγάρων. Ποιο είναι αυτό το σπίτι; Η Δημαρχεία ντε! Αλλά ο κύριο νοικοκύρης ως γνωστόν άφαντος!
Θέλω το Γληγόρη και γλήγορα να φωνάζω η καψοτσεβή και να τρέμει μέχρι και το άγαλμα που έχουν στην είσοδο. Εκείνοι να μου λένε ότι δεν είναι εδώ γιατί λείπει εκτός Ελλάδος.
Και που πήγε πάλι; να τολμώ να ρωτώ η δύσμοιρη. Τώρα που τον εθέλω όλο λείπει!
Με τα λίγα και τα πολλά έμαθα ότι είναι στο νησί της Αφροδίτης και του έρωτα. Στη Κύπρο! Γι’ αυτό μου βγήκανε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ερωτιάρηδες και όλο σκάνε χαμόγελα στις λαϊκές και χαιρετούν όλο τον κόσμο στους δρόμους και στις καφετέριες λες και έχουμε περίοδο εκλογών.
Την αλήθεια όμως την έμαθα από τη φίλη μου τη Λεφτεριά για το ταξίδι του δημάρχου στο νησί. Έμαθε από το κομμωτήριο αλλά και από μια κουμπάρα της καφετζού ότι ο δήμαρχος βγήκε παγανιά, για να μαζέψει ψήφους για την Γιουροβίζιον. Είναι δύσκολα λένε τα πράγματα φέτος με τη Ντέμη.
Βρε άμα το ξερα η κακομοίρα, αλλά βλέπεις δεν μας δίνουν σημασία σε εμάς τις χήρες, θα τους έστελνα ένα κλαρινιτζή, από τη Μάνδρα που ξέρει να ξεσηκώνει και πεθαμένους. Να δεις ψήφους που θα μάζευε η Ελλάδα μετά.
Με το Θάκη κάτι γλέντια που είχαμε παλιά τώρα που το θυμάμαι. Δεν άφηνε μπριζολάδικο για μπριζολάδικο. Και δώστου κλαρίνα και δώστου χορούς. Αφού ο συχωρεμένος που ήταν δύσκολος χόρευε, γιατί δεν σηκωνόταν από το τραπέζι εύκολα, οι Ευρωπαίοι δεν θα ξεσηκωθούν;
Αλλά τα παμε! Άτυχες εμείς οι απροστάτευτες χήρες! Μαύρες και κακομοίρες θα παραμείνουμε.
Για πρώτη φορά, αγκάλιασα με θέρμη τη νύφη μου, και της είπα ότι είμαι με το μέρος της. Και για να της το αποδείξω, πήρα το σκουπόξυλο και φώναζα έξω από το σπίτι της αστεφάνωτης.
Που να μη σώσεις να ξημερωθείς! Που τριμερόπιτα να μην αξιωθείς να φτιάξεις ποτέ σου, που θα πας εσύ με το γιο μου. Έχει γυναίκα και παιδιά να ζήσει! Αυτά δεν τα σκέπτεσαι μωρή τι θα απογίνουν; Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή τώρα που έρχεται και Πάσχα; Ου να μου χαθείς βρωμιάρα!
Η Λεφτεριά να χειροκροτεί, η νύφη μου να κλαίει από συγκίνηση που την υπερασπίζομαι και η αστεφάνωτη μέσα από το άτιμο το πετρόχτιστο της, δεκαετία του 50 είναι κτισμένο, σας το λέω με σιγουριά να με ακούει μέσα από το παράθυρο της κουζίνας. Γιατί είδα τις κουρτίνες της που ανέμιζαν.
Που να ανεμίσουν τα κόκκαλα τους στις πέντε μεριές της γης, σε αυτούς, που θέλουν να μας κόψουν τις συντάξεις.
Αλλά έννοια σας, και τις βλέπω τις εκλογές να έρχονται. Το τι ξεστομά και το στόμα του Κυριάκου για το Τσίπρα, μέχρι και γω τρόμαξα που το στόμα μου ήταν ένα και το άκουγαν όλοι τους στο δρόμο για τον Αι Γιάννη το Μακρυνό. Έμενα με λένε Τσεβή! Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός