AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Τι το θε’ λε να μου το πει η Λεφτεριά αυτό το μαντάτο μέσα στην εκκλησία και μέσα στους πρώτους χαιρετισμούς;
Ακούγεται έντονα να μου λέει, ότι ο γιός μου, έχει σούρτα φέρτα με την αστεφάνωτη την Απέναντι γι΄αυτό έτρεχε, εκείνη και κόλλησε σα βδέλλα στα καρναβάλια του Ρεθύμνου.
Αμέσως δεν έχασα την ευκαιρία και έγινα Πολάκης. Πήγα στο μαγκούφη της και άκουσε όλο τον εξάψαλμο του Σαρανταημέρου.
Έβγα όξω μωρή, αντροχωρίστρα που θα πας να την πέσεις στο γιο μου εσύ.
Καλά ε! Να βλέπατε από μια μεριά ντέρμπι. Να μαζεύεται όλη η γειτονιά και από τις κατάρες μου σκιάχτηκαν μέχρι και οι Πακιστανοί, και από κείνη την ημέρα όταν με βλέπουν οι καψομαύροι και λιγδιάρηδες να αλλάζουν δρόμο για να μη με προϋπαντήσουν. Τόσο φοβήθηκαν. Που να τους φοβίσει ο θεός, που ακόμα δεν ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους οι κυβερνώντες με τις συντάξεις και τα μπλοκάκια.
Που να τους δω σε μονόστηλο στα μνημόσυνα και χωρίς φωτογραφία. Που να πάνε να βρουν το συχωρεμένο τον άντρα μου το Θακη, για να τους τα πει κι αυτός ένα χεράκι.
Που εδώ ο κόσμος καίγεται και μερίδα των Συριζαίων, να μου τρέχουν και στις παραστάσεις του Κραουνάκη. Άσε και κείνο το Σπηλιωτόπουλο με αφάνα το μαλλί. Από τέτοια άρτων και θεάματα, σκίζουμε. Να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα ζήσουμε με το τέταρτο μνημόνιο που ετοιμάζουν, και που καίγεται το Κορδελιό με τις εναέριες των Τούρκων.
Να’ χεις και τη νεολαία με τη μαθητική τους πορεία να πετάνε μολότοφ στη Βουλή και κάπου νομίζω πως είδε το μάτι μου, και το μεγάλο μου εγγονό στις φασαρίες.
Δεν μπορώ άλλες στενοχώριες παιδιά. Έχω και την έννοια αν στο Μπρούσκο θα τα φτιάξει τελικά και η Αναστασία με το Ματθαίο και πιέζεται το κεφάλι μου και έχω ισχυρό πονοκέφαλο.
Στο γιατρό που πήγα, μου είπε να πάρω λεξοτανίλ για να ησυχάσω. Μα εγώ τον παράκουσα! Δεν το θέλω αυτό το χάπι. Όλο ύπνο μου φέρνει της κακομοίρας.
Γιατί δεν το παίρνεις, να μου φωνάζει και η φίλη μου η Λεφτεριά. Εγώ παίρνω το ζάναξ και κοιμάμαι μια χαρά.
Εγώ ένα ξέρω! Πως τα χάπια θα με θέσουνε στο κρεβάτι. Και μετά ποιος θα πάει να μαζεύει τις φιστικιές και να πλένει το μνήμα του Θακη; Τις προάλλες σκοτώθηκα με τις καντηλανάφτισσες. Και τα 15 ευρώ που τους δίνω για να του ανάβουνε το καντήλι πολύ τους πάει.
Που με 15 αγιάτρευτα πονέματα να ζουν όσοι μας κατάντησαν έτσι. Που να κουτσαθούν και αναπηρική να μην τους βγάλουν.
Τα έλεγα αυτά στην αυλή εκεί που καθάριζα τις γλάστρες να με ακούει και ο παπάς που περνούσε κατά δω πλευρά, και να του σηκώνεται το τσίνορο του ανθρώπου.
Παρασκευή με είπε! Να έρχεσαι πιο τακτικά στην εκκλησιά, και να μην καταριέσαι!
Μα εγώ παπά να του λέω, δεν θέλω να καταριέμαι. Οι άλλοι δεν με αφήνουν.
Που αφήνεις τα παιδιά σου και γυρίζεις με την αδέσποτη την Απέναντι; Να φωνάζω τηλεφωνικά στο γιο. Το ξέρεις ότι ο μεγάλος σου ο γιος ήταν με τους κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα; Τον είδα στη τηλεόραση. Και συ αντί να κάθεσαι να ελέγχεις το σπίτι σου, ξενοκοιτάς τη συφοριασμένη, την αντροχωρίστρα τη γειτόνισσα, που ξέρεις πόσο την μισώ;
Αχ βρε Θακη! Αχ! Καλύτερα να με έπαιρνε εμένα ο θεός, για να μην τα τραβάω εγώ όλα τούνα.
Τριτοκοσμικοί καταντήσαμε πια. Σαν την τριτοκοσμική Ε.Ρ.Τ. Να μη πιστέψω το Ξυδάκη που το είπε; Ήμαρτον!
Αλλά έτσι είναι στο Σύριζα! Στην αρχή τα λένε και μετά τα μαζεύουν. Σαν το Δήμαρχο μας, που θέλει να τα μαζεύουν κάποιοι από τη Δημαρχία για να κάνει νέα ανακύκλωση. Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Μέσα στου μαγιού τη χάρη θα έρθει η νέα σπορά. Ελπίζουμε να είναι για καλό. Γιατί κορδέλες, πλακέτες και βασιλόπιτες πήξαμε. Κανά έργο της προκοπής δεν βλέπουμε. Άντε Ατούταλερ…
Πάνος Σισανός