AixmiNews.gr - H Ηλεκτρονική εφημερίδα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Δυτικής Αττικής

24.05.2018

kakomoira

Τα κούλουμα δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα εκτός του ότι ανοίγει η Σαρακοστή, μ’ αρέσουν πολύ, γιατί εδώ στα Μέγαρα ανοίγουν όλοι τα μαγκούφια τους, για να υποδέχονται φίλους και κουμπάρους στα εξοχικά.
Εμένα παρόλο που με πέθανε ο Θάκης, ο κουμπάρος με καλεί συνέχεια κάθε χρόνο, για να ψήσομαι στο Καβελάρη.
Πήρα τα εγγόνια και πήγαμε. Ωραία περάσαμε. Η βροχή τα χάλασε λίγο στο καρναβάλι, αλλά καλά βγήκε και φέτος. Πολλοί Πακιστανοί όμως ήταν μαζεμένοι και τσιγγάνοι.
Καλέ αυτό δεν ήταν Αποκριά! Απόβαση όλων των φυλών.
Στη Πάτρα όμως, ο βασιλιάς καρνάβαλος κάει μια χαρά. Εθεάθη και η Ζωίτσα η Κωνσταντοπούλου, από τη Πορεία Πλεύσης και λίγο ήθελε για να μπει σε κανένα άρμα. Γιατί στη Βουλή δεν την ξαναβλέπω να μπαίνει.
Άσε στα Όσκαρ τι έγινε φέτος! Κράξανε τον πλανητάρχη τον Τραμπ, που είπε ότι ο θεσμός δεν του ταιριάζει, γιατί είναι λέει πολύ Αριστερός.
Από αυτές τις δηλώσεις, καταλαβαίνετε, που την έχει την Ελλάδα. Στα τρία του!
Α, τώρα που είπα για τρία, ενημερωθήκατε ότι η Ελλάδα έρχεται τρίτη σε φτώχεια στην Ευρώπη, μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Τελικά είχανε δεν είχανε, μας κατάντησαν τους φτωχότερους και κατατρεγμένους. Που να καταντήσουν όλοι σαν το Τσοχατζόπουλο μέσα στις φυλακές. Που να φυσάνε τα κόλλυβα τους και χαΐρι να μην δούνε, οι συφοριασμένοι.
Συφοριασμένη να’ ναι και η νύφη μου με το γιο μου, που πήγαν στο καρναβάλι του Ρεθύμνου, με την Απέναντι παρέα. Το είχαν σχεδιασμένο.
Η Λεφτεριά η φίλη μου, να μου λέει πως το έμαθα. Μα είδα φωτογραφίες, από το κομπιούτερ του μικρού.
Εμένα αυτά τα σούρτα φέρτα με την αχώνευτη την αστεφάνωτη δεν μου αρέσουν. Τι δουλειά είχε με το παντρεμένο ζευγάρι στη Κρήτη; Κάτι μου βρωμάει με δαύτους αλλά θα το ανακαλύψω εγώ με το καιρό.
Καλέ! Τα μάθατε που τα γίδια στο μαντρί, σύντομα θα γίνουν τα γίδια στο Λευκό Οίκο; Άρεσε το τραγούδι της Θώδη στον Τραμπ και θα δούμε την Εφούλα στην Αμερική.
Μωρέ καλά κάνει και τούνη. Άτυχη ήταν στη ζωή της, αλλά ο θεός την ανταμείβει.
Τώρα που μιλάω για ανταμοιβές, ξέχασα να σας πω, ότι τα εγγόνια στην παρέλαση του καρναβαλιού μόλις είδαν το Δήμαρχο τρέξανε να τον χαιρετήσουνε. Εκείνος μόλις τα είδε χάρηκε πολύ. Δεν μπορώ να μην το ειπώ. Αλλά τα εγγόνια δεν το χαρήκανε, γιατί μόλις τον είδανε θεώρησαν πως θα τους έδινε κανένα ευρώ. Τα είχε καλομάθει ο κοντός, τις γιορτές των Χριστουγέννων που τα ασήμωσε, και αυτά νόμιζαν ότι θα έπαιρναν πάλι χρήματα. Αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Δημάρχου.
Που οι εποχές του Λιάντρου, που πλησίαζε τον κόσμο και έλεγε σου χρωστάω κάτι φιλαράκο. Και να βροχή τα χιλιάρικα. Αχ, χρόνια ωραία που ήταν εκείνα.
Με το καλό χήρες ανά τη γη! Καλή Σαρακοστή να έχουμε! Εκτός από τους δικούς μου τους Νεοδημοκράτες που έχουν χάσει τη μπάλα και ακόμα κόβουν βασιλόπιτες.
Να μου το θυμηθείτε, μαζί με το κοκορέτσι το Πάσχα θα συνεχίζουν να κόβουν βασιλόπιτες αυτοί. Και ξέρετε τι θα γίνει παρακάτω. Για να κόβουν ετεροχρονισμένα, πίτες πρωτοχρονιάς μέσα στα Θεία Πάθη, σκεφτείτε τι καθυστερήσεις θα κάνουν με τις συντάξεις αν βγουν κυβέρνηση.
Τέταρτο μνημόνιο ετοιμάζουν. Που με τα τέσσαρα να τους πάνε και να μην τους δεχτεί η γη τσι πίσω. Που να έχουν μόνιμη πελατεία στο νεκροθάφτη και να μπαινοβγαίνουν στο μαγαζί του ολημερίς.
Άντε να σας αφήσω γιατί συγχύστηκα πάλι. Ατούταλερ…